Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of medische fiche) is het formulier waarop de ouders van scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan een leidingsploeg op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Het is verplicht om een steekkaart op te maken voor elk lid. In het begin van elk scoutsjaar moet de informatie op de steekkaart nagekeken worden.


Om de individuele steekkaart van uw kind in te vullen, volgt u de onderstaande stappen:​

Stap 1: Surf naar https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/client/

Stap 2: Meld je aan. Voor velen zal dit de eerste keer zijn op deze website dus moet je je kind eerst registreren. Voor elk kind maak je apart een login aan, het is immers de bedoeling dat ze hun gegevens zelf beheren als ze oud genoeg zijn. Als je al een gebruikersnaam hebt kan je meteen naar stap 5.

Stap 3: Vul alle velden correct in:

  • voornaam van het kind
  • achternaam van het kind
  • e-mailadres ouders (mag bij meerdere kinderen het zelfde emailadres zijn)
  • gebruikersnaam (gebruik voornaam.achternaam als gebruikersnaam, zo vergeet je deze nooit)
  • lidnummer: Dit vind je op de lidkaart van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het is het rijksregisternummer van uw kind, voorafgegaan door het cijfer 20. (als je deze nog niet hebt, vraagt u dit best aan de leiding van uw kind of de groepsleiding)

Stap 4: Als je alle gegevens correct hebt ingevuld klik je vervolgens op 'Scouts en Gidsen Vlaanderen-login' aanmaken Je ontvangt een mail om je wachtwoord in te stellen. Na het bevestigen is je account aangemaakt en kan je de steekkaart invullen.

Stap 5: Meld je aan met het lidnummer of gebruikersnaam en je wachtwoord. 

Stap 6: Op deze pagina kan je de persoonlijke gegevens van je kind en de woonplaats en contactgegevens van de ouders invullen. Je kan meerdere adressen aanmaken, en meerdere contactpersonen (klik op ‘+’) Let wel op dat je steeds op de knop opslaan drukt als je een wijzing wilt doorvoeren!

Stap 7: Vul de individuele steekkaart zo volledig mogelijk in. 

Vergeet je gegevens niet op te slaan!
De individuele steekkaart is nu helemaal in orde, de leiding kan deze altijd raadplegen wanneer nodig. 


Het is van groot belang dat u deze medische fiche tijdig in orde brengt. Moest u problemen ondervinden bij het invullen hiervan, gelieve ons dan te contacteren op groepsleiding27@scoutsedegem.be.