Het uniform

Zoals bij bijna elke hobby hoort er ook bij scouts aangepaste kledij. Binnen Scouts 27ste Edegem-Centrum verstaan wij onder het uniform boskleurige kledij met hemd én das. Belangrijk is dat deze kledij vuil mag worden en dat de kinderen er gemakkelijk mee kunnen spelen. 
Aangepast schoeisel om te spelen in het bos en dat ook tegen een stootje kan is aangeraden!

De das van scouts 27ste is een schotse das.

Op deze pagina vindt u de dassen en t-shirts.

Het scoutshemd is verkrijgbaar in de scoutswinkel 'Hopper' in Antwerpen. Hopper heeft ook een website, waar je kleding en (kamp-)materiaal kan bestellen om af te halen in de winkel of thuis te laten leveren.

Jaartekens, lintjes en badges

Hieronder is weergegeven hoe het hemd gedragen wordt en waar welke tekens geplaatst worden. Het jaarkenteken wordt telkens aan het begin van het jaar uitgedeeld door de nieuwe leiding aan de leden. Wanneer het jaar voorbij is, gaat het ‘oude’ jaarteken naar de achterkant van het hemd en het nieuwe jaarteken wordt vooraan op de rechterborst genaaid. Bij de kleine takken (welpen en jongverkenners) wordt elk jaar op belofteweekend een wolfje of belofteteken uitgedeeld na het voltooien van de belofte. Wanneer alle wolfjes verkregen zijn, kunnen deze 2 tekens vervangen worden door één teken, namelijk het belofteteken dat bij de jongverkenners wordt gekregen na het voltooien van de belofte.

Al deze kentekens zijn verkrijgbaar bij de scoutswinkel 'Hopper'. Wil je meer informatie over al deze tekens? Ga dan gerust eens langs bij de groepsleiding, wij helpen je graag verder!